De Optika B-510DK Helderveld en Donkerveld Microscoop

 

De Optika microscopen zijn ‘Made in Italy’. Optika is er in geslaagd om een nieuw verlichtings systeem te ontwikkelen met behulp van de LED techniek. Wat zij gedaan hebben is de combinatie van een speciale condensor lens met een zeer energie zuinige 3.6W LED lamp die spierwit licht produceert. Dat heeft tot voordeel dat de monsters op het objectglas niet door warmte ontwikkeling veranderen of bederven. De lichtopbrengst is te vergelijken met een 35 watt halogeen lamp, bij een kleur temperatuur van 6300K. De levensduur van de LED lamp wordt geschat op meer dan 50.000 uur, ruim 30 keer zo lang als de halogeenlamp, bij een energie verbruik dat een faktor 10 lager ligt. Een externe koudlichtbron is daardoor niet meer nodig.

De unieke donkerveld condensor met ingebouwde LED

De truuk van Optika is om een aparte LED in de condensor in te bouwen. Een LED voor de helderveld condensor. En een andere LED in de donkerveld condensor.  Zodoende kan de LED op de optimale locatie geplaatst worden in de specifieke condensor en met de eigen speciale lenzen. Het resultaat is dat de helderheid van de donkerveld microscopie een stuk verbeterd is. Daarmee plaatst Optika zich meteen aan de top van de laboratorium apparatuur, geprijst beneden de 5 cijfers. Met andere woorden ze plaatsen met de robuuste B-500TDK, een geweldige donkerveld microscoop op de markt die een vergelijkbare kwaliteit levert van de (zeer) veel duurdere merken. De donkerveld condensor wordt daarom ook uitsluitend in combinatie met de microscoop geleverd en is niet los leverbaar.

 

   

De helderveld condensor heeft een LED

 

De donkerveld condensor heeft een eigen LED

 

De specificaties van de microscoop Optika B-510DK

 

 

 

 

U ontvangt 10% korting op de listprijs indien u meedoet aan de Cursus Levend Bloed Analyse

 

Optika Information Information brochure (PDF)

Optika B510 User Manual (PDF)

Darkfield with the B500TDK (PDF)

 

Prijslijst per 1 mei 2022

Prijzen zijn ex. BTW:

Optika B510TDK Trinoculaire Helderveld en Donkerveld Microscoop.....................................2.255,--euro

Optika Camera adapterlens M173 voor digital SLR APS-C en Full frame formaat.......................235,--euro

Optika tubus M699 voor aansluiting DSLR camera................................................................55,-- euro

1 prive instructiedag (zonder cursus).................................................................................250,--euro

Deelnemers aan de LBA cursus ontvangen 10% korting op de listprijs

De instructiedag zit inbegrepen in de cursusprijs

 

 

 

De standaard meegeleverde oculairen WF 10X / 22

 

 

 

De nieuwe objectieven met verbeterde optiek

 

   

Een luxe laboratorium microscoop

 

Met een mooi design

 

De Optika Microscopen zijn uitermate stabiel en geschikt voor fotografie

 

De Optika Microscoop USB Camera 5 Megapixel. Voor fotografie is deze camera goed genoeg. Bij testen bleek deze niet geschikt voor filmen. De snelheid is veel te gering ( ongeveer 1 a 2 beelden per seconde). Zie de pagina voor microfotografie voor de oplossing met de Canon EOS camera.

 

   

De Optika camera op de microscoop gemonteerd.

 

De camera van Optika zoals geleverd, software niet afgebeeld.

 

De nieuwe HDMI camera C-HA

De nieuwe generatie klein model microscoop camera's zijn mooi en elegant om te zien. Dat maakt de complete installatie aantrekkelijker om te zien. Maar belangrijker nog is de prima beeldkwaliteit van deze moderne camera. 2 Megapixel CMOS chip. Filmen in HDMI kwaliteit kan met 50 fps, een drastische verbetering!

 

 

   

De nieuwe camera CHA

 

kan foto's direct managen vanaf de software

 

Foto accessoires

Het nieuwe model fotoadapter is eleganter om te zien, omdat de camera niet meer aan een ca. 20 cm lange tubus vastzit. maar een die ca. 10 centimeter korter is. Het bijpassende foto-oculair is geschikt voor DLSR camera's van het APS-C formaat plus Full-frame. De opbouw van camera op de microscoop is hieronder afgebeeld.

 

 

U ontvangt 10% korting op bovenstaande prijzen indien u meedoet aan de Cursus Levend Bloed Analyse

 

Intensive Care For You | Biofysische Therapie | BioResonantie  | Zie contactpagina voor lokatie