Intensive Care For You
De site voor Biofysica

Aanbevolen Literatuur

Hier volgt een lijst met aanbevolen boeken die voor verdere studie bijzonder doeltreffend zijn als naslagwerk dan wel als leerboek. Deze lijst staat hier omdat de cursus Levend Bloed Analyse aangeboden wordt. Therapeuten die graag beschikken over studiematerialen of een naslagwerk kunnen hier interessante boekvermeldingen vinden.

Deze boeken zijn gewoon via de site van Bol.com of Amazon.com verkrijgbaar, zodat je de beschrijving online kunt bekijken en desgewenst bestellen. Mijn persoonlijke ervaring bij beide sites is uitstekend wat betreft leveren en betalingsvoorwaarden. Bij bol.com kan je gewoon bestellen met acceptgiro, zodat je eerst geleverd krijgt en daarna betaalt. Klik op de icons als je de boeken wil zien bij bol.com. Overige boeken zijn meestal bestelbaar via semmelweis.de, bij amazon.de of bij holomed.nl. Holomed is bovendien de importeur van de Sanum-Kehlbeck producten.

Color Atlas and Textbook of Diagnostic Microbiology - E.W. Koneman et al.
Een geweldig naslagwerk voor alle bacterien, virussen en parasieten. Uitstekend gedocumenteerd en rijkelijk geïllustreerd, onmisbaar in een praktijk. Geschikt als universitair materiaal.


 Blood Cells – a Practical Guide - Barbara J. Bain
Een geweldig leerboek waar ik heel veel uit heb geleerd. Duidelijke microscopie opnamen met scanning microscoop alsook de normale helderveld methode. Een zeer praktisch boek dat beschrijft hoe een goed monster moet worden gemaakt, gekleurd en bewaard. Boeiend boek. Goed overzicht van de wetenschappelijke bevindingen van de haematologie. Aanrader.


Cell Wall Deficient Forms - Stealth Pathogens - Lida H. Mattman
Het belangrijkste werk op dit gebied. Wie zich in wetenschappelijk gebied wil bekwamen, moet dit boek echt goed bestuderen. De inmiddels overleden dame Lida H. Mattman heeft haar leven gewijd aan observeren met de microscoop. Haar bevindingen, plus haar literatuuronderzoek naar de studies van collega's laten overduidelijk het bewijs zien dat bacterien een eigen ondoorzichtig leven leiden. Zij toont aan dat bacterien intracellulair kunnen gaan.


Die Unsichtbare Macht des "Endobionten" - Peter Linhart
Een goed geschreven document (in het Duits) met veel donkerveld opnamen. Heel geschikt voor het kennismaken met het gedachtengoed van Prof. Enderlein. Zeker een aanrader. Cursisten die deelnemen aan de ‘Opleiding Levend Bloed Analyse’ wordt aanbevolen om zo mogelijk dit boek door te werken.


Früherkennung - Möglichkeiten und Grenzen der ganzheitlichen Krebstherapie - Peter Linhart
Een boek dat past in de serie. Hoe kun je in het bloedbeeld al vroege sporen ontdekken van verzuring met een mogelijke ontwikkeling in de richting van kanker. Bedoeld voor degenen die al langer met de bloedanalyse werken.


Borreliose - Wolf im Schafspelz - Peter Linhart
Een boek over de Borrelia burgdorferi bacterie en andere spirocheten . De infectie wordt meestal via tekenbeten overgedragen en de besmettingskansen zijn toegenomen doordat de klimaatsverandering ten gunste van het leefgebied is veranderd. Borrelia is een parasitaire bacterie bij uitstek. Uit het boek van Lida Mattman is gebleken dat alle ziekten van het centrale zenuwstelsel: Parkinson, Alzheimer, ALS en dergelijke, een relatie vertonen met spirocheten infecties. 


Pilze und Parasiten im Blut - Petra Lazarus
Een pocket boekje waarin een therapeut haar ervaringen beschrijft bij het volgen van de richtlijnen van Enderlein. Was verhelderend, omdat, zelfs indien twijfels over de zienswijzen bestaan die Enderlein verkondigde, de therapeutische resultaten de moeite waard zijn voor een beschouwing.


Der verkannte Freund oder der unbekannte Feind - Maria-M. Bleker
Prof. Dr. Günther Enderleins Lehre in Theorie und Praxis – Een boek dat heel bruikbaar is bij een cursus Levend Bloed Analyse. Geschreven door een medisch specialist. Voorzien van vele markante foto’s die behulpzaam zijn bij het herkennen van microscopiebeelden.


Blutuntersuchung im Dunkelfeld - Maria-M. Bleker
Dit is een eerste editie van bovenvermeld boek uit 1993, maar komt met een CD-rom met de originele Akmon boeken (in PDF formaat) die Enderlein ooit geschreven heeft. Zo heeft u alle informatie uit de eerste hand. Gezien bij amazon.de.


Akmon Bande 1-3 - G. Enderlein
De historische geschriften van Enderlein, helaas niet leverbaar. Een enkele keer nog in antiquariaten te vinden. Hoewel zijn visie niet gezien wordt als wetenschappelijk, zijn er door hem wel dingen waargenomen die therapeutische aanknopingspunten geven. Een enkele keer nog gezien op amazon.co.uk. Beter het bovenstaande te bestellen met CD.


Praxisleitfaden - Sanum-Therapie - G. Weigel
Een zeer praktische inleiding in de toepassing van de Sanum produkten. Enderlein heeft in zijn onderzoek ontdekt dat sterke verdunningen van bijvoorbeeld een schimmel tot onderdrukking van de schimmelinfektie leidt. Holomed.nl importeert deze produkten uit het laboratorium van Sanum-Kehlbeck. Het boek voorziet in een handzame handleiding van een behandelplan.


Praxisleitfaden - Dunkelfeld Vitalblutuntersuchung - G. Weigel
Dit is een herziene uitgave van 2016, waarin de uitgever zijn 25 jaar praktijkervaring met u deelt. Hij lasat stap voor stap zien wat bij een bloedbeeld te verwachten is aan de hand van uitgebreid fotomateriaal.


Einführung in die Dunkelfelddiagnostik - Cornelia Schwerdtle / Franz Arnoul
Fotodocumentatie met foto's die ik elders nog niet gezien had. Handzaam formaat zonder al te veel theorie die in andere boeken uitgebreider is beschreven. Uitgave alleen bestelbaar via Semmelweis.de.


Principles of Virology - Volume I and II - Vincent Racianello
Wow! Onder de indruk van de lessen die als 'public domain video' gewoon op youtube staan, besloot ik deze beide delen van de Virology aan te schaffen. Mede getriggerd door de corona virus uitbraak wilde ik alles leren wat met virussen te maken heeft. Wat een berg informatie en zo gedetailleerd. Je moet wel iets met biochemie hebben gehad om dit te kunnen doorwerken. Een product op academisch niveau. Over virussen wordt tegenwoordig ook fakenieuws verspreid, vandaar mijn nieuwsgierigheid naar het 'echte' materiaal. Een aanrader, dat is zeker. Ca. 140,00 euro op bol.com voor de beide delen in een bestelling..
Seminar Agenda

 

Over Ons


Contact